Mainos
Mainos

Kauhajoen poliisin menettely tutkintaan

Kauhajoen ampumistapaukseen liittyvästä poliisin menettelystä käynnistetään esitutkinta ampuma-aseen hallussapidon osalta.

Kihlakunnansyyttäjä, tutkinnanjohtaja Timo Luosma on päättänyt käynnistää asiassa esitutkinnan, koska on syytä epäillä poliisin rikkoneen huolimattomuudesta virkavelvollisuuksiaan ampuma-aseen hallussapitoa koskevassa asiassa. Selvitettävänä rikoksena on tuottamuksellinen virkavelvollisuuden rikkominen.

Esitutkinnan käynnistämiseen johtaneet tiedot ja myös esitutkinnan aikana kertyvät tiedot ovat lain mukaan lähtökohtaisesti salassa pidettäviä esitutkinnan aikana. Esitutkinta tulee tämänhetkisen arvion mukaan kestämään viikkoja.

Esitutkinnan valmistuttua tiedotetaan siitä, siirtyykö asia syyteharkintaan.

Valtakunnansyyttäjänvirastosta saadun tiedon mukaan mahdollisen syyteharkinnan asiassa suorittaa apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot