Mainos
Mainos

Kauhajoen terveyskeskuksen puoleen kääntynyt kymmeniä epätoivoisia

Kauhajoen terveyskeskuksen puoleen on kääntynyt noin 40 henkilöä, jotka ovat kaivanneet apua ampumavälikohtauksen käsittelyyn.

Kauhajoen terveyskeskuksen ensiapupsykiatri Asta-Leena Hakalan mukaan terveyskeskuksessa ei ole missään vaiheessa ollut kaaosta.

– Suurta ryysistä ei ole ollut. Tilanne on ollut aika rauhallinen, Hakala kertoo.

Tiistaina oli pahin päivä, kun tieto ampumavälikohtauksesta levisi.

– Tiistaina kävi shokkipotilaita, jotka olivat epätietoisia tapahtumista ja huolissaan läheisistään. Silloin tilanne oli pahin. Suuriosa sen jälkeen käyneistä on hakenut lähinnä keskusteluapua. Torstaina on ollut hiljaista, Hakala kertoo.

Hänen mukaansa terveyskeskuksesta on hakenut apua noin 40 henkilöä.

– Vain osa on kääntynyt meidän puoleemme. Uskoisin, että keskustelua kaipaavat nuoret ovat hakeutuneet nuorisotalolle, jossa on tutut työntekijät ja SPR:n henkilöitä. Lisäksi SPR:n väki on partioinut kaduilla. Kriisipuhelimeen on tullut kymmenkunta soittoa, Hakala sanoo.

Hänen mukaansa kaupunkilaiset yhteydenotot ovat keskittyneet ilta-aikaan.

– Pimeys saattaa tuoda mukanaan pelkoa ja turvattomuutta. Päivän päätteeksi kaivataan selkeästi keskusteluseuraa. Nyt olisikin tärkeää, ettei kukaan hautautuisi tai jäisi yksin kotiin. Läheisten tuki ja turvaverkko on erittäin tärkeää juuri nyt, Hakala korostaa.

Hän korostaa, että kaikki tahot ovat tehneet tiiviisti yhteistyötä.

– Kouluilla on ollut myös iso rooli jälkihoidossa. Oppilaiden tueksi on järjestetty kriisityöntekijöitä, Hakala kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme