Mainos
Mainos

Kauhajoen uhrien nimet selvillä aamuun mennessä

Kauhajoen uhreista on tunnistettu yksi. Hän on koulun naispuolinen oppilas.

Lisäksi on selvinnyt, että uhreista yksi, miespuolinen, on muu kuin oppilas, kertoo keskusrikospoliisin rikostarkastaja Jari Neulaniemi.

Keskusrikospoliisi uskoo saavansa yön aikana selville, ketkä kuolivat Kauhajoen ammuskelussa. Omaisille pystytään tiedottamaan asiasta aamuun mennessä.

Tämän jälkeen poliisi selvittää, kuka uhreista on kuka. Tunnistusta johtavan ylikomisario Göran Wennqvistin mukaan vainajat kuljetetaan yön aikana Helsinkiin tarkempia tutkimuksia varten, ja tutkimukset jatkuvat aamuyöllä.

Osa uhreista on palanut pahoin, ja heidän lopullinen tunnistamisensa voi kestää useita päiviä.

Keskusrikospoliisilla on kymmenkunta ihmistä Kauhajoella keräämässä tietoja vainajista tunnistamista varten. Wennqvistin mukaan tunnistamiseen vaikuttaa se, kuinka paljon uhreilla on koruja, tatuointeja, arpia tai muita yksilöllisiä tuntomerkkejä.

Poliisi kertoi illan tiedotustilaisuudessa, että surmaaja ampui oppilaitoksessa luokkatovereitaan. Ampuja saapui aamupäivällä vuosikurssinsa tenttitilaisuuteen ja aloitti silmittömän tulituksen.

Lopulta hän ampui myös itseään päähän. Hän menehtyi vammoihinsa hieman ennen viittä iltapäivällä sairaalassa.

Ammuskelu järkytti syvästi paikallisia. Kauhajoen kirkossa järjestettyyn hartaustilaisuuteen kokoontui miltei 900 ihmistä.

Monet tahot antavat kriisiapua. Esimerkiksi Punaisen Ristin toimintakeskuksessa Kauhajoen keskustassa on paikalla psykologeja ja vapaaehtoisia auttajia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme