Mainos
Mainos

Kaukaan jätepäästön tutkimukset jatkuvat

Kaukaan jätepäästöä tutkitaan tuottamuksellisena ympäristön turmeluna.

Keskusrikospoliisi tutkii UPM-Kymmenen Kaukaan sellutehtaan jätepäästöä tuottamuksellisena ympäristön turmeluna. Esitutkinnassa selvitetään kesäkuun lopun tapahtumaketjua tehtailla ja siitä aiheutuneita seurauksia.

- Rikosepäilyn nimikkeeksi on tarkentunut tuottamuksellinen ympäristön turmelu. Sellaisia seikkoja ei ole tullut ilmi, että olisi syytä epäillä tahallisuutta tai törkeää tuottamuksellisuutta, totesi tutkinnanjohtaja rikostarkastaja Erkki Rossi.

Esitutkinta vie hänen mukaansa aikaa, koska tapahtumaan liittyvää materiaalia on runsaasti. Lappeenrannan kaupungin ympäristötoimi on viimeksi jättänyt Kaukaan jätevesipäästöistä tutkimuspyynnön. Aiemmin tutkintapyyntöjä ovat jättäneet Kaakkois-Suomen ympäristökeskus ja kaksi yksityistä rannanomistajaa.

Päästöjen vaikutukset ovat edelleen laimenemassa eteläisellä Saimaalla, kun tuulet ovat pintavesiä puhtaampaan alusveteen. Jäteveden vaikuttavat lähinnä syväväylän puolella Luukkaansalmen sillalta Laitniemen edustalle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme