Mainos
Mainos

Kaukaan vuodon seuraukset Saimaalle voivat jäädä olemattomiksi

Metsäyhtiö UPM:n Kaukaan sellutehtaalta tapahtuneen suopa- ja mustalipeävuodon vaikutukset ovat toistaiseksi jääneet vähäisiksi. Tilannetta seurataan Lappeenrannassa viikonlopun yli, ja maanantaina näytteitä otetaan vielä laajemmalta alueelta.

Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimuksen mukaan veden happitilanne on edelleen erinomainen ja ravinnepitoisuudetkin ovat tutkitulla alueella normaalitasolla.

Kaukaan tehtaalta vuoti torstain vastaisena yönä muutaman tunnin ajan haitallisia aineita Saimaaseen puhdasvesiviemärin kautta. Syynä oli inhimillinen erehdys.

Saimaan vesiensuojeluyhdistyksen toiminnanjohtajan Pena Saukkosen mukaan saadut tulokset viittaavat siihen, että tilanteesta voitaisiin selvitä säikähdyksellä. Näytteitä on otettu nyt useammasta pisteestä, kauimmillaan noin 1,7 kilometrin päässä tehtaalta. Ensi viikolla näytteitä otetaan 4-5 kilometrin etäisyydeltä, jotta tiedot olisivat vertailukelpoisia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot