Mainos
Mainos

Kauneuskirurgian potilaat pääosin tyytyväisiä

Kauneuskirurgin veitseen turvaudutaan entistä helpommin. Silikonirintoja, rasvaimuja ja kasvojenkohotuksia tehdään Suomessakin päivittäin. Valmisteilla olevan tutkimuksen mukaan valtaosa potilaista on tyytyväisiä muodonmuutoksiinsa.

Suomen Akatemian Tutkijatohtori Taina Kinnunen valmistelee laajinta koskaan Suomessa tehtyä tutkimusta esteettisen kirurgian vaikutuksista mieleen ja sosiaaliseen elämään. Kinnusen mukaan päätös kauneuskirurgiaan turvautumisesta tehdään yleensä harkiten.

- Ihmiset olivat miettineet tarkasti, että mihin päänsä pistävät. He pystyivät analysoimaan ne odotukset ja tavoitteet, mitä näihin toimenpiteisiin liitetään. Ei se ole mitään päätöntä ryntäämistä, Kinnunen arvioi.

Noin 70 prosenttia tutkimukseen haastatelluista oli toimenpiteisiin tyytyväisiä, mutta pahasti pettyneitäkin löytyi. Kaikki kirurgit myös paikkailevat toistensa jälkiä ja kritisoivat virolaisia kollegojaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme