Mainos
Mainos

Kaupan ala työllistää vauhdilla

Kaupan alan työpaikkojen määrä kasvoi alkuvuonna noin kahdella tuhannella ja loppuvuosi näyttää vielä paremmalta. Taantumasta huolimatta uusia kauppakeskuksia ja suurten ketjujen liikkeitä avataan eri puolille Suomea.

Kaupan alan työpaikkojen arvioidaan lisääntyvän 10 - 15 prosenttia seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Esimerkiksi Kokkolassa tuore Kauppakeskus Chydenia työllistää jo neljäsataa ihmistä nyt, kun laajennusosa on valmis. Samaan aikaan kaupunkiin nousee myös useita suurten ketjujen myyntihalleja, jotka työllistävät runsaasti väkeä.

Kaupan alalla avataan nyt niitä kohteita, joiden rakentamisesta päätettiin nousukauden aikana. Yllättävän harva hanke on kuitenkaan jäätynyt suhdanteiden vuoksi.

Kauppakeskus Chydenian toimitusjohtaja Tony Storbacka pitää sijaintia tärkeänä.

- Uskon näihin ydinkeskustojen kauppakeskuksiin henkilökohtaisesti todella paljon. Kauempana olevien peltomarkettien haaste on sitten jonkin verran kovempi, sanoo Storbacka.

Myös työvoimatoimistoissa näkyy, että kaupan ala on niitä harvoja aloja, joilta työtä nyt löytyy.

Toimialajohtaja Perttu Kellomäki Kokkolan työ- ja elinkeinokeskuksesta myöntää, että kaupan alalla on nostetta.

- Myönteinen, hyvä vire on päällä. Uusia työpaikkoja syntyy ja on tuloillaan, kertoo Kellomäki.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot