Mainos
Mainos

Kaupan keulamies uudistaisi verotusta

Kaupan keskusliiton uusi puheenjohtaja Heimo J. Aho kiirehtii hallitukselta ja eduskunnalta verotuksen kokonaisuudistusta. - Ansiotulojen verotuksen lisäksi tulisi uudistaa muun muassa arvonlisä-, auto-, varallisuus-, perintö- ja yhteisöverotus, Aho sanoo Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa.

Eduskunta ja ammattiyhdistysliike ovat vieroksuneet Nokian pääjohtajan Jorma Ollilan ja Nordean hallituksen puheenjohtajan Vesa Vainion vaatimuksia alentaa palkka- ja yritysverotusta. Ahon mielestä verotuksen monimutkaisuus edellyttää muutoksia kokonaisuuteen, joten hän välttäisi kiistelyä osauudistuksista. Paavo Lipposen hallituksen pitäisi Ahon mukaan pohjustaa uudistusta jo ensi kesänä, kun se sopii valtion ensi vuoden talousarvioesityksestä ja linjaa osuuttaan seuraavaan tulosopimukseen.

Virkamiestyöryhmät valmistelevat jo verouudistuksia seuraavia hallitusneuvotteluja varten. -Jo nyt pitäisi valmistella mahdollisimman pitkälle laaja verouudistus, jotta seuraava hallitus voisi sen toteuttaa. Nyt eduskuntavaalit ovat jo niin lähellä, että suurta muutosta on vaikea saada läpi, Aho sanoo. Ahon mukaan verotuksen laajalla uudistamisella turvattaisiin Suomen kansainvälinen kilpailukyky.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot