Mainos
Mainos

Kaupan liitto: Ostovoima kyllä kärsii

Kaupan liiton mukaan on hyvä, ettei kehysriihessä koskettu arvonlisäveroon. Kauppa ei silti voi huokaista helpotuksesta.

Liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala sanoo MTV:n Huomenta Suomessa, että arvonlisävero oli kehysriihen yksi osa. Suurta kokonaisuutta katsottaessa varsinkin pienituloisten lapsiperheiden ostovoima tulee heikkenemään.

Pekkala on suhteellisen tyytyväinen kehyspakettiin, vaikka ratkaisuilla on vaikutuksia kotimarkkinoihin.

– Suomi on pahoin velkaantunut maa, ja velkaa on pakko taittaa. Aikaisemmin on tehty veronkorotuksia, ei leikkauksia. Nyt oli viimeinen hetki lähteä tälle tielle, Pekkala Sanoo.

Keskusjärjestöt ovat kritisoineet erittäin kovin sanakääntein kehysriihtä, ja sen vaikutuksia pienituloisiin ja lapsiperheisiin.

Esimerkiksi SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen painottaa, että päätös kohdistuu työmarkkinoilla heikoimmassa asemassa oleviin.

–Ei ole oikein, että työpaikkansa menettäneet joutuvat kantamaan taakkaa valtiontalouden sopeutuksesta, Tukiainen sanoo järjestön tiedotteessa.

Kaupan liiton Pekkalan mukaan liitolle ei ole yhdentekevää, millä tavalla nuoret lapsiperheet miettivät tulevaisuuttaan ja rahankäyttöään. 

– Talouteen on nyt saatava dynamiikkaa ja menestyviä yrityksiä. Kasvu ei kuitenkaan tule valtiosta, vaan toimivista yrityksistä, Pekkala korostaa. 

 

 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme