Mainos
Mainos

Kaupan liitto: Venäjäntaitoa kauppoihin lisää

Vuodenvaihde on Matkailun edistämiskeskuksen arvion mukaan tuonut Suomeen jopa 120 tuhatta venäläisturistia, jotka ovat käyttäneet yhteensä noin 100 miljoonaa euroa lomailuun.

Kaupoissa venäjäntaitoista henkilökuntaa on Kaupan liiton mukaan kuitenkin vain muutama prosentti.

- Tulevaisuuden yksi haaste on se, että venäjänkielen osaamista tulisi lisätä, erityisesti itärajan tuntumassa, pääkaupunkiseudulla ja sitten varmasti Lapin kaupoissa, viestintäpäällikkö Mari Flink Kaupan liitosta sanoo.

Kaupanliitossa toivotaankin, että aikaisempaa useampi valitsisi venäjän kielen jo opiskeluvaiheessa, kuten merkonomikoulutuksessa. Toisaalta kielitaitoa saadaan kauppoihin lisää venäläisten maahanmuuttajien myötä.

Helsingin Sokoksella myönnetään, että venäjänkielentaitoisia voisi olla enemmänkin.

- Ei toki haittaa olisi jos olisi enemmänkin, mutta rekrytoinnissa haetaan hyvää myyjää ei venäjänkieltä, Helsingin Sokoksen palvelupäällikkö Jenni-Mari Ahola sanoo.

Helsingin keskustassa kielitaidottomuudesta valittavia venäläisturisteja on kuitenkin vaikea löytää.

- Tiedän, että Suomessa, Ruotsissa ja muissa maissa englanti on kuin toinen kotimainen kieli. Kyllä venäläistenkin pitäisi puhua englantia, venäläisturisti kommentoi MTV3:n toimittajalle rautatieasemalla.

Katso Helena Liikasen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme