Mainos
Mainos

Kaupan neuvottelut katkesivat

Kaupan alaa koskevat sopimusneuvottelut ovat katkenneet. SAK:lainen Palvelualojen ammattiliitto (Pam) katkaisi neuvottelut aamupäivällä, kun palkkausjärjestelmän uudistamisesta, neljän tunnin vähimmäistyöajasta ja varaston suoritepalkkauksen pelisäännöistä ei saatu sovittua.

Sopimuspäällikkö Anssi Vuorion mukaan tämä tarkoittaa sitä, että muillakaan Pamin sopimusaloilla ei voida edetä ennen kuin kaupan alalla on päästy ratkaisuun.

Kaupan alan sopimuksen piirissä on noin 150 000 työntekijää. STTK:laisia toimihenkilöitä koskevat neuvottelut mekaanisessa metsäteollisuudessa ja puusepänteollisuudessa sen sijaan ovat tänään päässeet uuteen alkuun. Neuvottelut katkesivat tiistaina.

Toimihenkilöunioni TU on varoittanut, että palkkarakenneuudistusta koskeva kiista voi olla kynnyskysymys koko tälle keskeiselle teollisuusliitolle.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme