Mainos
Mainos

Kaupan pakkausmerkinnät puutteellisia

Kaupan pakkaamien elintarvikkeiden merkinnät ovat edelleen puutteellisia. Sama koskee irtotavarana myytäviä elintarvikkeita.

Elintarvikeviraston, lääninhallitusten ja kuntien tutkimuksen mukaan vain neljännes kaupassa pakatuista tai irtotavarana myydyistä tuotteista on oikein merkittyjä.

Viime vuonna tehdyssä valvonnassa ilmeni, että mansikat, omenat sekä ulkomainen liha olivat myönteisiä poikkeuksia muiden tuotteiden joukossa. Esimerkiksi niiden alkuperämaa oli hyvin esillä.

Huonoimmin oli merkitty ruokaperunat, juustot sekä pakastettuina tai sulaneena myytävät elintarvikkeet. Myös tuoreen kalan pakkausmerkinnöissä oli paljon puutteita.

Kun tuotteista oli ilmoitettu tietoja, ne olivat useimmiten alkuperämaa, sisällön määrä sekä elintarvikkeen nimi. Muut lakisääteiset tiedot sen sijaan oli laiminlyöty usein: esimerkiksi säilytysohjeet, kalan pyyntipäivä, juustojen rasvapitoisuus ja lihalajien prosenttisosuudet olivat harvoin esillä.

Valvonnassa oli mukana yli 400 vähittäismyymälää ympäri Suomea. Yhteensä tutkittiin vajaat 2000 kaupassa pakattua tai irtotavarana myytävää elintarviketta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme