Mainos
Mainos

Kaupat arvostelevat ruokakorivertailuja

Kaupat arvostelevat nykyisiä ruokakorivertailuja liian suppeasta tuotevalikoimasta ja muista puutteista. Ne haluavat koriin nykyisen parinsadan tuotteen sijasta 800-1000 tuotetta.

Kuluttajavirastossa mietitään parhaillaan keinoja, joilla vertailujen tarkkuutta voitaisiin entisestään parantaa. Muutoksista ei haluta kertoa etukäteen, jotta selvitysten luotettavuus säilyisi. Muutoksia hakiessaan virasto on kuullut kaupan edustajia.

Myöskään kaupat eivät ole syyttömiä. Viranomaiset ovat saaneet valituksia siitä, että lääninhallitusten tarkastajien ilmaantuminen kauppaan pistää viidakkorummun liikkeelle ja tieto hintojen keruusta siirtyy heti saman ryhmän muille kaupoille. Näin on pyritty parantamaan asemia vertailussa. Tämä halutaan lopettaa.

Kuluttajavirastolle kaupan napina ei ole uutta, sillä vertailuja on arvosteltu eri syistä aina. Ne aloitettiin 1990-luvun alussa. Johtaja Marita Wilska Kuluttajavirastosta korostaa viraston pyrkivän mahdollisimman hyviin vertailuihin, mutta tietty määrä kompromisseja on hyväksyttävä.

Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Osmo Laine perustelee laajempaa valikoimaa sillä, että kauppiailta vaaditaan luotettavuutta ja tarkkuutta. Samaa on voitava odottaa kaupan hintojen vertailulta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot