Mainos
Mainos

Kaupat myyvät käteistä syrjäseuduilla

Käteisen rahan saantia kaikkialla maassa yritetään turvata lisäämällä kaupan mahdollisuuksia myydä seteleitä asiakkailleen. Muutama sata pääasiallisesti syrjäseuduilla ja matkailukeskuksissa toimivaa liikettä myykin seteleitä asiakkailleen.

Pahimmillaan matkaa lähimpään automaattiin saattaa olla satakuntakin kilometriä. Myös kaupungeista seteliautomaatteja on yhä vähemmän.

Pankkitoiminnan valvojilla ei ole markkinataloudessa mahdollisuutta puuttua rahanjakelupisteiden määrään. Pankkipalveluita pohtineen työryhmän työn tuloksena tuli viime keväänä voimaan lainmuutos, jolla laajennetaan kaupan oikeutta pitää asiakastilejä ja toimia myös pankin asiamiehenä.

Onko kauppa kiinnostunut hoitamaan maan setelihuoltoa?

- Varsinaisesti kauppaa ei ole perustettu rahahuoltoa varten, mutta palvelumuotona se saattaa olla myös kiinnostava, arvioi asiamies Matti Räisänen Kaupan Keskusliitosta.

Kaupalle seteleiden myyminen tilitietojen tarkistuksineen on työlästä. Rahan nosto on aina erillinen tilitapahtuma.

Tärkeimpänä tavoitteenaan kauppa haluaisi automaatteihin kymmenen euron setelit. Ne pienentäisivät kalliin vaihtokassan tarvetta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 09.10.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme