Mainos
Mainos

Kaupoissa ja palvelualoilla väkivaltariski

Väkivalta on yhä ylimääräinen riski kauppojen työntekijöille, kertoo tuore tutkimus.

Huomenna Oulun yliopistossa väittelevä tekniikan lisensiaatti Nina Isotalus on selvittänyt kauppojen työntekijöiden työturvallisuutta. Tutkimuksessa ilmeni, että työntekijät tarvitsevat mm. selkeämpiä toimintaohjeita uhkatilanteisiin. Myös työntekijöiden pakoreittejä ja kulunvalvontaa tulisi varmistaa.
Kaupan alan turvakoulutuksen puutteet selittyvät lähinnä aikapulalla. Isotaluksen mukaan turvallisuuden parantaminen ei ole kallista ja lyhytkin koulutus kohentaisi tilannetta selvästi.

Keskimäärin joka viides kaupan alan liikkeistä on ryöstetty tai yritetty ryöstää vuosina 1994-99. Kioskeista peräti kolmasosa oli tutkimusaikana ryöstöyrityksen kohteena.

Suhteellisesti suurin väkivallan riski työssään on hotellivirkailijoilla ja vahtimestareilla, jopa 37-kertainen riski verrattuna kaikkiin työntekijöihin. Muita riskiammatteja ovat laivan miehistö, poliisit, vartijat, hovimestarit ja tarjoilijat.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme