Mainos
Mainos

Kauppa ja teollisuus: Alennusta tupakkaveroon

Kauppa ja teollisuus esittävät, että tupakkaveroa olisi heti laskettava. Päivittäistavarakauppa ry:n ja Tupakkateollisuusliiton mielestä tämä olisi perusteltua harmaan talouden torjumiseksi sekä valtion verotulojen ja kaupan työllisyyden turvaamiseksi.

Järjestöt toimittivat tänään valtiovarainministeriölle kirjelmän, jossa ne esittävät, että savukkeiden minimiveroprosentti lasketaan 90 prosentista välittömästi 70 prosenttiin.

Hallitus päätti viime syksynä olla muuttamatta tupakkaverotusta. Kaupan ja teollisuuden mielestä tilanne Suomen tupakkamarkkinoilla on kuitenkin tämän jälkeen merkittävästi muuttunut, koska Amer Tupakka lopettaa tuotannon Suomessa.

Teollisuus ja kauppa laskevat, että Suomen valtio on menettämässä nykyisellä verotuksella tupakkaverotuloja arviolta 150 miljoonaa euroa ja yli 50 miljoonaa euroa arvonlisäverotuloja. Päivittäistavarakauppa taas arvioi menettävänsä myyntiä sen verran, että se vastaa 500 hengen vuosittaista työpaikkaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme