Mainos
Mainos

Kauppa: Naudanliha myy yhä

Hullun lehmän taudista (BSE) syntynyt kohu ei ole juuri laskenut naudanlihan myyntiä kaupoissa, kerrotaan Päivittäistavarakauppa ry:stä.

Spar-market

Päivittäistavarakauppa ry uskoo naudanlihan kulutuksen palautuvan ennalleen asiakkaiden tutustuttua ja tultua vakuuttuneiksi Suomen hyvästä BSE-tilanteesta. Kysynnän muutoksia ei yhdistyksen mukaan voida muutenkaan juuri nyt arvioida, koska joulusesonki lisää joka tapauksessa sian- ja siipikarjanlihan kysyntää.

Päivittäistavarakauppa on esittänyt Suomen viranomaisille, että EU-maista tuotavien lihaerien rahtikirjoihin leimattaisiin sen kunnan nimi, johon ensisaapumispaikkailmoitus on tehty.

-Valvontaviranomaiset voisivat sen jälkeen varmistaa rahtikirjasta, ettei ilmoitus ole jäänyt tekemättä, kerrotaan Finfood - Suomen Ruokatieto Oy:stä.

Vähän ulkomaista

Päivittäistavarakaupoissa myydään hyvin vähän ulkomaista naudanlihaa, sillä kysyntää löytyy lähinnä eteläamerikkalaiselle pihvilihalle.

-Etelä-Amerikassa BSE-tautia ei ole todettu, huomautetaan Päivittäistavarakauppa ry:stä. Lihan kotimaisuudesta voi kauppojen mielestä olla varma, kun siinä on määräysten mukainen merkintä "suomalaista naudanlihaa".

Marinoitua lihaa koskee elintarvikeviraston määräys, jonka mukaan lihan alkuperä on merkittävä. Jalosteissa kuluttaja voi perustaa valintansa kotimaisuudesta kertovaan joutsenlippuun.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme