Mainos
Mainos

Kauppa Norjan vastaisella rajalla piristymässä

Rajakauppa Suomen ja Norjan rajalla on piristymässä Norjan tullimääräysten lievennysten johdosta entistä enemmän Suomen suuntaan.

Pohjoisessa lähes kaikki on halvempaa Suomessa kuin Norjassa ja nyt esimerkiksi lihaa saa rajan yli viedä kolminkertaisen määrän aiempaan verrattuna.

Norja on kallis maa ja se näkyy Suomen puolen rajanpinnan kaupoissa esimerkiksi Utsjoen Karigasniemellä. Lähes kaikki paitsi sokeri on Suomessa halvempaa ja asiakkaita Suomen puolen kauppoihin tulee koko pohjois-Norjan alueelta.

Etenkin olut, tupakka, liha ja rakennustavarat ovat halvempia.

Helmikuun alussa Norja höllensi tullimääräyksiä niin, että liha- ja juustotuotteita saa tuoda entisen kolmen sijasta kymmenen kiloa. Liha on Suomessa jopa puolet halvempaa.

Tullimääräysten höllentäminen on vilkastuttanut rajakauppaa ja myynti on lisääntynyt.

- Me otamme lisää henkilökuntaa ja sitten meillä on menossa semmonen laajennuksen suunnitelma tässä, että miten meillä sitten käy. Me ollaan kovasti oltu kiinnostuneita herra Alkosta, että olisimme saaneet tänne rajalle kans, koska on monella muullakin. Se olis yks semmonen hieno piirre tähän kylään, kauppias Seppo Härkönen Kauppakeskus Härkönen Oy:stä kertoo.

Kauppias haluaisi myös höllentää tullimääräyksiä entisestään. - Jokaisessa perheessä on lapsia, niin se mikä on inhottavaa, niin niitä ei niinku lasketa ollenkaan lihakiintiöön mukaan ja se on ikävä puoli siinä, kauppias harmittelee.

(Seitsemän uutiset 09.03.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme