Mainos
Mainos

Kauppakassin todellinen sisältö internetistä

Ravintokoodi-palvelun avulla esimerkiksi diabeetikko pystyy seuraamaan ostostensa ravintoainemääriä.

Kaupat ovat ottaneet käyttöön erityisen ruokaostosten terveellisyyttä mittaavan järjestelmän, jonka avulla kuluttajan on nyt mahdollisuus seurata ruokaostostensa laatua kotikoneeltaan.

Uuden Ravintokoodi-järjestelmän kautta ruokaostosten tiedot siirtyvät internet-palveluun, joka paljastaa kauppakassin todellisen sisällön.

Ravintokoodi-palvelu on ollut nyt koekäytössä muutamassa suomalaisessa marketissa.

Käytännössä palvelu toimii niin, että Ravintokoodi-palveluun liittynyt asiakas saa viivakooditarran kanta-asiakaskorttiinsa kauppojen kassoilta. Maksamisen yhteydessä kassakone tunnistaa viivakoodien avulla ostetun tuotteen ja tieto tallentuu ravintokoodijärjestelmään. Ostokset siirtyvät palveluun kuitenkin vain pyynnöstä. Yksi kerta maksaa 0,20 euroa ja ostokorin sisältö on luettavissa seuraavana arkipäivänä netissä.

Netistä voi tarkistaa muun muassa miten ostokset ovat jakaantuneet eri ruoka-aineryhmien kesken, paljonko tuotteissa on energiaa ja paljonko eri ravintoaineita ostokset sisältävät.

Palvelu sopii etenkin terveydestään kiinnostuneille ja muun muassa diabeetikoille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme