Mainos
Mainos

Kauppakeskus käyttökieltoon romahdusvaaran takia

Vantaalaisen kauppakeskus Tikkurin uusi puoli pystytään avaamaan lähes kokonaisuudessaan aamulla. Sen sijaan keskuksen vanha puoli pitää edelleen ovensa säpissä. Koko kauppakeskus evakuoitiin torstaina kantavissa rakenteissa havaittujen halkeamien takia.

Kauppakeskuksen vanhalla puolella ovat Nordean pankkitilat sekä Vantaan kaupungin tiloja, joissa toimivat muun muassa velkaneuvonta ja tietohallinto.

- Kaupungin 70-80 työntekijää joudutaan perjantaina sijoittamaan tilapäisesti jonnekin muualle, kertoi päivystävä palomestari Arto Latvala.

Kiinteistön turvallisuutta selvitetään hänen mukaansa koko perjantain vastainen yö.

Kauppakeskuksen kattoa tyhjennettiin torstai-iltana lumesta erikoisnostureiden avulla. Lisäksi pankkisalin katto tuettiin puisilla tukirakenteilla katon sortumisen estämiseksi.

Pankin tasakatolla oli kinostunutta märkää lunta paksuimmillaan metri, ja tämän takia katon yksi palkki oli notkahtanut. Lisäksi löytyi muita pieniä murtumia. Myös muualta rakennuksen vanhasta osasta löytyi pieniä murtumia, mutta niiden aiheuttajasta ei ole vielä täyttä varmuutta.

Vakavimmat halkeamat havaittiin siis rakennuksen vanhassa osassa, joka on vuodelta 1984. Galleriakäytävä on puolestaan 1990-luvulta. Kauppakeskuksen kokonaispinta-ala on noin 6000 neliötä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot