Mainos
Mainos

Kauppakeskus veti vihille menijöitä Kuhmosta saakka

Helsinkiläisistä Jari Kettusesta ja Taina Laineesta tuli virallisesti pariskunta tasan kello 11, 11. marraskuuta 2011. Vihkipaikkana ei ollut perinteinen kirkko eikä maistraatti vaan Prisman kauppakeskus Kannelmäessä.

– Tämän päivämäärän muistaa tulevaisuudessa helposti, 23 vuotta yhdessä ollut pariskunta sanoo.

Erityistä päivää pari aikoo juhlistaa ystävien kanssa Porvoossa.

Kannelmäen seurakunnan järjestämään vihkimistilaisuuteen riitti tulijoita pääkaupungin ulkopuoleltakin. Tuulia Rönnberg ja Timo Kähkönen olivat lähteneet matkaan aamuneljältä Kuhmosta. Juhlavaatteet pari vaihtoi seurakunnan tarjoamissa tiloissa.

– Kuulimme tästä radiosta ja ajattelimme, että tämä olisi hyvä juttu. Olen muuttanut pois Helsingistä mutta ystäväni ovat täällä eli illalla juhlimme heidän kanssa, Tuulia Rönnberg kertoo.

Kauppakeskus tuntui pariskunnasta luontevalta vihkipaikalta.

– Tänne on helppo tulla.

Aina ei tarvita prinsessahäitä

Vihkimiset pitävät kiireisenä Kannelmäen seurakunnan papin Kaisa Hirvosen.

– Saatiin jo vähän jännittää, kuinka paljon pareja tulee mutta tosi hyvin päivä on lähtenyt käyntiin.

Pappi ei näe eroa kauppakeskuksessa vihkimisen ja kirkkovihkimisen välillä.

– Puitteet ovat erilaiset. Joillekin pareille tämä on heidän tyylisensä juttu ja haluamme tukea myös sitä puolta. Ei aina tarvita massiivisia prinsessahäitä, vaikka kauniita ovatkin.

Päivän aikana vihittäväksi on tullut niin nuoria kuin vanhempiakin pareja.

– On huomattu, että tässä on helppo tapa mennä naimisiin. Ei tarvita hirveästi rahaa ja valmisteluja. On varmasti ihmisiä, jotka tahtovat mennä naimisiin mutta pelkäävät järjestelyjä.

Vihkiminen jatkuu edelleen

Kannelmäen seurakunnasta kerrotaan, että iltapäivään mennessä kauppakeskuksessa ja parkkihallissa on vihitty yhteensä 17 paria. Määrä on yllättänyt seurakunnan positiivisesti.

Kauppakeskus sulkee ovensa iltayhdeksältä. Jos paikalla on vielä silloin pariskuntia, seurakunta lupaa vihkiä heidät sulkemisajan jälkeenkin.

Katso Saara Rantasen juttu (Seitsemän uutiset 11.11.2011)

Päivä, joka ei hajamieliseltäkään heti unohdu: 11.11.11.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme