Mainos
Mainos

Kauppaketjut lähteneet nihkeästi ruoan verkkokauppaan

Verkosta tilattavista valmiiksi suunnitelluista ruokakasseista odotetaan helpotusta muun muassa lapsiperheiden arkeen. Niin sanottu kauppakassitoiminta on Suomessa vielä pientä, mutta palvelujen tarjoajia on useita ja niiden käyttäjämäärät kasvavat.

Kotiin voi tilata valmiiksi suunnitellun ruokakassin, jonka mukana tulevat reseptit. Asiakas valmistaa ruokansa itse, mutta säästää vaivaa suunnittelussa ja kaupassa käymisessä.

– Kasvu on ollut huimaa. Luulen, että ihmiset arvostavat laadukkaita raaka-aineita ja arjen helpottamista, sanoo vuoden ajan toimineen Middag-yrityksen perustaja Mariella Backmansson.

Eniten tarjontaa on pääkaupunkiseudun ympäristössä, mutta Neljän ruoka tarjoaa kauppakasseja useilla rannikkopaikkakunnilla aina Ouluun asti.

– Ruotsinkielisillä alueilla ihmiset ovat kuulleet palvelusta aiemmin ja ovat siten avoimempia palvelulle, sanoo yrityksen päivittäisistä toiminnoista vastaava Suvi Jokinen.

Ruotsissa kauppakassipalvelut ovat olleet suosittuja pitkään.

Englanti on verkkoruokakaupan edelläkävijä Euroopassa. Siellä suuret toimijat ovat lähteneet mukaan markkinoille. Suomessa niiden panos on vielä pientä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme