Mainos
Mainos

Kauppalehti: Destian hallitus ei eronnut vapaaehtoisesti

Kauppalehden tietojen mukaan Destian hallitus ei eronnut vapaaehtoisesti, vaan päätöksen teki valtion omistajaohjauksesta vastaava puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.).

Destian hallitus kertoi erostaan aiemmin tänään. Tilalle nimitettiin valtion omistajaohjausosaston virkamiehistä koostuva väliaikainen hallitus, jota johtaa ylijohtaja Pekka Timonen. Omistajaohjausosasto kuuluu Häkämiehen alaisuuteen.

Destian eronnutta hallitusta johti Metso Mineralsin talousjohtaja Eeva-Liisa Virkkunen.

Pardia vaatii tiukempaa omistajaohjausta

STTK:laisen Pardian puheenjohtaja Antti Palola sanoo Destian tapauksen osoittavan, että valtion omistajaohjausta pitää tiukentaa.

- Destian entisen toimitusjohtajan toimet ovat ryvettäneet yhtiön mainetta, ja se on vaikuttanut myös henkilöstön työmotivaatioon ja jaksamiseen. Henkilöstön luottamuksen palauttaminen on osa vahinkojen korjausta.

Palolan mielestä valtion ei pidä nyt käyttää valtuuksiaan myydä Destia.

Destian vajaasta 3 000 työntekijästä pardialaisia on noin 600.

Katso Mari Haaviston juttu

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot