Mainos
Mainos

Kauppalehti: SAK:n ammattiliitoilla salaisia yhdistymisneuvotteluja

Kauppalehden mukaan yhdistymishankkeessa on mukana viisi ammattiliittoa. Liitoista on kuitenkin jo kiistetty yhdistymisaikeet.

Viiden SAK:laisen ammattiliiton kerrotaan aloittaneen tunnustelut yhteistyönsä tiivistämisestä ja jopa fuusioitumisesta. Asiasta kirjoittaa Kauppalehti.

Erittäin salaisessa hankkeessa ovat Kauppalehden mukaan mukana Paperiliitto, Kemianliitto, Sähköalojen ammattiliitto, Puu- ja erityisalojen liitto sekä Viestintäalan ammattiliitto. Hanke on nyt siinä vaiheessa, että SAK:n työympäristöosaston johtaja Lauri Lyly selvittää liittojen pyynnöstä yhteistyökuviota.

Kauppalehden mukaan yhteistyöajatuksen taustalla on kaksi tärkeää tekijää: työnantajajärjestöjen yhdistyminen Elinkeinoelämän keskusliitoksi EK:ksi sekä pyrkimys lisätä liittojen vaikutusvaltaa emojärjestö SAK:n sisällä.

Sekä Kemianliitto että Paperiliitto ovat kuitenkin jo kiistäneet tiedot yhdistymishankkeesta. Kemianliiton puheenjohtaja Timo Vallittus sanoi Yleisradion Ykkösaamussa, ettei hän tiedä mitään yhdistymisestä. Yhteistyön hänkin myönsi todeksi. Myös Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen kiisti tiedot yhdistymisestä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme