Mainos
Mainos

Kauppatieteellisen alan hakijamäärät laskivat

Suosituin opinahjo yhteisvalinnassa oli Helsingin kauppakorkeakoulu, jonka oli asettanut ensisijaiseksi hakukohteeksi yli 2 000 hakijaa.

Kauppatieteellisen alan yhteisvalintaan osallistuneiden määrä laski noin 500:llä viime vuodesta. Yhteisvalinta järjestettiin tänä keväänä toista kertaa. Haussa tuli hyväksytyksi 1 452 opiskelijaa, kun hakijoita oli yhteensä 5 240.

Yhteisvalinnassa sai hakea kolmeen mukana olevista yliopistoista, jotka tuli asettaa järjestykseen mieluisuuden mukaan. Ensisijaiseksi asettamaansa yliopistoon pääsi penkkiä kuluttamaan hyväksytyistä noin kolme viidestä.

Kolmannes hakijoista luotti kykyihinsä sen verran, että haki vain yhteen yliopistoon. Pääsykokeisiin osallistui yli 80 prosenttia hakijoista.

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa ovat mukana Helsingin kauppakorkeakoulu, Joensuun yliopisto, Kuopion yliopisto, Lapin yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun kauppakorkeakoulu ja Vaasan yliopisto.

Suosituin opinahjo yhteisvalinnassa oli edelleen Helsingin kauppakorkeakoulu, jonka oli asettanut ensisijaiseksi hakukohteeksi yli 2 000 hakijaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot