Mainos
Mainos

Nyt se on virallista: Kauppojen aukiolo vapautuu jo uudenvuodenpäivänä

Kauppojen aukioloajat vapautuvat heti vuodenvaihteessa.

Tasavallan presidentti on vahvistanut tänään lain, joka kumoaa vähittäiskaupan sekä parturi- ja kampaamoliikkeen aukioloajoista annetun aiemman lain. Muutos tulee voimaan uudenvuodenpäivänä.

Lakimuutos antaa kaupan ja kauppiaan päättää vapaammin, milloin hän pitää liikkeensä auki. Muutos vaikuttaa etenkin suurempien kauppaliikkeiden aukioloihin viikonloppuiltaisin. 

Kauppakeskuksessa tai vastaavassa myymäläkeskittymässä toimivan pienyrittäjän on kuitenkin yhä oikeus pitää liikkeensä suljettuna yhtenä päivänä viikossa kuitenkin säilyy ennallaan.

Ministeriön tiedotteen mukaan uudistus parantaa perinteisen kaupan kilpailukykyä suhteessa verkkokauppaan. Ministeriö arvioi, että kauppa voi tarjota nykyistä enemmän työtunteja nykyisille työntekijöilleen ja lisää myös valmiutta palkata uusia koko- ja osa-aikaisia työntekijöitä.

Uudistus myös poistaa kaupoilta ja hiusalan yrittäjiltä toistuvan velvollisuuden poikkeuslupien hakemiseen. Poikkeuslupia on haettu muun muassa arkipyhille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme