Mainos
Mainos

Kauppojen turvatoimet pohdintaan

Kaupan keskusliitto pohtii Myyrmannin pelastustoiminta-selvityksen jälkeen, tarvitaanko kaupan turvajärjestelmiin muutoksia.

Kauppa odottaa sisäministeriön Myyrmannin pelastustoimien kulusta tekemän selvityksen ja pohtii vasta sen tulosten perusteella, tarvitaanko kaupan turvajärjestelmiin Myyrmannin tapauksen vuoksi muutoksia, kertoi Kaupan Keskusliiton toimitusjohtaja Guy Wires.

KKL:n turvallisuusvaliokunta käsitteli Myyrmannin räjäytystä jo tiistaina, mutta hätiköityyn reagointiin ei nähty aihetta. Sisäministeriön selvityksen valmistumiseen menee Wireksen mukaan ehkä joitakin viikkoja, minkä jälkeen kaupan edustajat paneutuvat asiaan yhdessä poliisin kanssa.

KKL:n puheenjohtaja Heimo Aho huomautti, että kauppa on jo nyt varsin hyvin varautunut erilaisiin riskeihin, sillä pommiuhat ja erilaiset ensiaputilanteet ovat kaupan alan yrityksissä arkipäivää. Turvakameroihin, kassakaappeihin, vartijoiden palkkoihin, suojausmerkintöihin ja muihin kaupan turvallisuuskuluihin käytetään vuosittain rahaa noin 100 miljoonaa euroa.

Myyrmannin pommi-iskun vaikutusten kaupan joulumyyntiin odotetaan jäävän vähäisiksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme