Mainos
Mainos

Kauppojen vappulakko peruuntuu

Kauppoja ensi viikolla uhannut lakko peruuntuu. Palvelualojen ammattiliitto ja Kaupan liitto hyväksyivät valtakunnansovittelijan sovintoesityksen.

PAM käsitteli valtakunnansovittelijan eilen antamaa toista sovintoesitystä ja hyväksyi sen yksimielisesti. Uusi sopimus on voimassa maaliskuun loppuun 2013, kuitenkin niin, että kumpikin osapuoli voi halutessaan irtisanoa sopimuksen ilman tarkempia perusteluita aina helmikuun lopussa. Näin ollen palkat sovitaan vain vuodeksi kerrallaan.

- Syntynyt sopimus on olosuhteisiin nähden tyydyttävä, sanoo PAMin puheenjohtaja Ann Selin.

Sopu taukokiistaan ja kielilisiin

Ensimmäinen yleiskorotus 0,7 prosenttia tulee 1. toukokuuta. Syksyn palkankorotus toteutetaan osittain palkkarakenteita uudistamalla.

Varastotyöntekijöiden iltalisä nousee 0,20 euroa, R-kioskien työntekijöiden 0,06 euroa ja kioskityöntekijöiden 0,05 euroa.

Sopimus sisältää lukuisia parannuksia ja tarkennuksia työehtosopimuksen ja luottamusmiessopimuksen teksteihin. Vuosien taukokiistaan saatiin sopu, kun uuden kirjauksen myötä kuuden tunnin työvuoroon pitää sisältyä kaksi kahvitaukoa.

Kielilisämääräykset ja -lisät tulevat jatkossa koskemaan koko kaupan alaa.

Olennainen parannus saatiin myös korotetun palkan maksamiseen omaa tehtävää vaativampien sijaisuuksien osalta.

(MTV3)

Näin osapuolet kommentoivat uutta sopimusta (20.04.)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot