Mainos
Mainos

Kaupunginhallitus jätti pöydälle Helsingin johtajien palkankorotukset

Helsingin kaupunginhallitus on lykännyt päätöstään kaupunginjohdon palkankorotuksista.

Kaupunginhallitus päätti jättää pöydälle esitykset, joissa ehdotettiin kymmenen prosentin palkankorotuksia kaupunginjohtajalle ja apulaiskaupunginjohtajille.

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri esitti, että kaupunginjohtaja Jussi Pajusen kokonaiskuukausipalkka nousee nykyisestä 14 422 eurosta 15 865 euroon ensi vuoden alusta. Kaupunginjohtaja Pajunen puolestaan esitti apulaiskaupunginjohtajille niin ikään kymmenen prosentin palkankorotusta nykyisestä runsaasta 12 000 eurosta 13 274 euroon. Rahapalkan lisäksi kaupunginjohtajan kokonaispalkka sisältää autoedun.

Palkankorotustarvetta perustellaan sillä, että kaupunginjohdon palkkoja on korotettu viimeiset seitsemän vuotta vain saman verran kuin muidenkin kunnallisen virkaehtosopimuksen piirissä olevien palkkoja.

Kokouspöytäkirjan esityksessä muistutetaan lisäksi, että vuoden 2005 jälkeen muiden suurten kaupunkien johdon palkkatasossa on tapahtunut Helsinkiä nopeampaa kasvua.

Palkankorotuksia on kaavailtu astumaan voimaan heti ensi vuoden alusta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot