Mainos
Mainos

Kaupunginhallitus: Peltomäki saa jatkaa Vantaan johtajana

Vantaan virkaa tekevää kaupunginjohtajaa Jukka Peltomäkeä (sd.) ei ainakaan toistaiseksi hyllytetä. Vantaan kaupunginhallitus on päättänyt yksimielisesti, ettei virasta pidättämiseen ole riittäviä lakiperusteita.

Peltomäki aloittaa maanantaina kaupunginjohtajan virassa.

Kaupunginhallitus käsitteli tänään Peltomäen selvitystä kytköksistään entiseen työnantajaansa, arkkitehtitoimisto Forma-Futuraan.

Myös poliisi tutkii, onko Peltomäki käyttänyt virka-asemaansa väärin. Kaupunginhallitus aikoo vielä seurata poliisitutkinnan valmistumista.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Tapani Mäkisen (kok.) ja hänen puolueryhmänsä toiveena on, että Peltomäki väistyisi virastaan itse, kaupungin imagon ja oman oikeusturvansa vuoksi. Peltomäki ei kuitenkaan aio itse vetäytyä tehtävästään.

— Miksi vetäytyisin? Kaupungin maine paranee tästä, hän kommentoi.

Peltomäki on asunut 1990-luvulta lähtien Forma-Futuran 140 neliön asunnossa, josta hän on aikaisemmin maksanut vuokraa vain 1000 euroa kuussa. Aiemmin maankäytön apulaiskaupunginjohtajana toiminut Peltomäki kertoo tarkistuttaneensa vuokransa kesäkuun alusta 1500 euroon.

(MTV3 - STT)

Katso Anna-Stiina Toivosen juttu (Seitsemän uutiset 29.7.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme