Mainos
Mainos

Kaupunginjohtaja puolusti Tampereen vanhushuoltoa

Kaupunginjohtaja Jarmo Rantasen (sd.) mielestä Tampereen vanhushuollon tilanne ei ole poikkeuksellisen ongelmallinen muihin kuntiin verrattuna, vaikka tiedotusvälineet ovatkin välittäneet tällaisen mielikuvan.

-Keskustelussa on täysin unohdettu esimerkiksi se, että kaupunki on kuluvalla vuosikymmenellä kehittänyt Koukkuniemen vanhainkotia 70 miljoonan markan investoinneilla, Rantanen muistutti tänään Linnainmaan sosiaali- ja terveysaseman harjannostajaisissa. Koukkuniemen vanhainkodin johtajan ja kaupunginvaltuutetun Irja Vesasto-Aron (sd.) maaliskuun alussa julkistama päätös siirtyä muihin tehtäviin on nostanut Tampereen vanhushuollon ongelmat pintaan. Ero oli vastalause vanhustenhoitoon kohdistetuille leikkauksille. Vesasto-Aro on johtanut Koukkuniemen vanhainkotia seitsemän vuotta.

Vanhushuollon tilasta selvitys

Kaupunginjohtaja Jarmo Rantanen myönsi, että vanhushuollossa on kasvavia ongelmia vanhusten määrän lisääntymisen vuoksi. Rantasen mukaan Tampereen kaupungin tarkoituksena on teettää vanhushuollon tilasta selvitys mahdollisimman nopeasti.
-Selvityksestä ilmenevistä epäkohdista tullaan vetämään myös tarvittavat johtopäätökset, ja olen varma, että vanhushuollon asianmukainen järjestäminen on Tampereella kunnallispolitiikan ykköskysymyksiä, Rantanen lupasi.
-Verovaroin tapahtuvien investointien painopisteen on tulevina vuosina oltava sosiaali- ja terveystoimessa ja koulutustoimialalla, kaupunginjohtaja linjasi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme