Mainos
Mainos

Kaupunginjohtajien palkoissa huomattavia eroja

Suomen suurimpien kaupunkien johtajien palkoissa on selviä eroja. Eniten ja vähiten ansaitsevan kaupunginjohtajan kuukausiansioissa on peräti yli 5 000 euron erotus.

Sanomalehti Keskisuomalaisen tekemän vertailun perusteella Espoon johtaja Marketta Kokkonen ansaitsee Suomen kaupunginjohtajista parhaiten. Hänen virka-ansio luontaisetuineen on noin 15 500 euroa kuussa.

Toiseksi sijoittui Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen liki 14 800 eurolla, ja kolmantena on Jyväskylän Markku Andersson noin 14 750 euron palkkapotillaan.

Suomen kymmenen suurimman kaupunginjohtajista vähiten ansaitsee Kuopion Petteri Paronen, jolle maksetaan hieman yli 10 000 euroa kuussa.

Keskisuomalaisen vertailun mukaan kallispalkkaisimmat kaupunginjohtajat ansaitsevat jopa paremmin kuin pääministeri, jonka kuukausipalkka on 10 800 euroa. Ministerin palkka on niukasti alle 12 000 euron, ja kansanedustajan peruspalkka on vajaat 5 900 euroa.

Vaikka parhaiten palkattu kaupunginjohtaja on tällä hetkellä Espoossa, niin Keskisuomalaisen mukaan asukaslukuun suhteutettuna Jyväskylän johtaminen on kalleimmasta päästä.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan kaupunginjohtajien ansiot olivat keskimäärin 7 812 euroa viime vuonna koko maassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot