Mainos
Mainos

Kaupungit kauppaavat arvokiinteistöjään talousahdingossa

Kaupungit myyvät arvokiinteistöjään huonossa taloustilanteessa.

Tarpeettomia kiinteistöjä myydään, jotta rahaa saataisiin kaupungille tärkeämpien kohteiden, kuten koulujen ja päiväkotien ylläpitoon

Esimerkiksi Helsingin kaupunki haluaa myydä ensi vuoden aikana kiinteistöjään ainakin 15 miljoonalla eurolla.

–No meidän korjausvelka on kaiken kaikkiaan pyöreästi sanottua miljardi euroa ja meidän tulee vähentää sitä 300 miljoonalla, että pystymme pitämään olemassa olevan kannan kunnossa, kertoo toimitilapäällikkö Markku Metsäranta.

Tällä hetkellä kaupunki myy Tamminiemessä sijaitsevaa Tomsebon huvilaa. Tarkoituksena on kuitenkin myydä ainakin parikymmentä arvokiinteistöä. Ne myydään tarjousten perusteella.

"Jostain on luovuttavakin"

Helsingin ohella myös monissa muissa kaupungeissa arvioidaan tarkasti kiinteistöjen käyttöä.

Kuopion kaupungin toimitilapäällikkö Harri Korkalainen kertoo, että kaupungin kiinteistöjä arvioidaan vuosittain ja tarpeettomista hankkiudutaan eroon.

–Entistä enemmän pyritään saamaan ylimääräistä, kaupungin toimintoihin tarpeetonta rakennusmassaa vähennettyä, että vältyttäis investointitarpeita. Pyrimme pitämään peruspalveluihin tarvittavat kiinteistöt eniten omina ja muista pyritään luopumaan pois kokonaan.

Vanhojen kiinteistöjen myynnin taustalla on myös rakennuskannan uusiminen.

–Helsinki kaavoittaa ensimmäistä kertaa 200 vuoteen melkein kaikki rannat. Lisäksi tulee lisää myös palvelurakennustarvetta. Jostain on luovuttavakin, Metsäranta sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot