Mainos
Mainos

Kaupungit siirtymässä reilun kaupan kahviin

Seurakunnat ja kaupungit ovat siirtyneet joukolla suosimaan reilun kaupan kahvia. Päätös herättää kuitenkin myös vastustusta.

Keravan valtuuston kokouksissa juodaan reilun kaupan kahvia, kuten Utajärvellä, Paltamossa, Salossa ja Pernajassa. Lisäksi 15 kuntaa ja kaupunkia on tehnyt reilun kaupan kahvin ja teen käytöstä aloitteen. Päätökset eivät ole olleet yksimielisiä.

Arvostelijoiden mielestä reiluus on kaukana kun kehitysmaiden viljelijät sidotaan tuottamaan kahvia, vaikka joku muu tuotanto olisi kannattavampaa.

Seurakunnista jo yli 130 suosii reilua kahvia.

- Alussa oli ehkä hieman vastustusta varsinkin vanhempien piiriläisten keskuudessa. Sitten tehtiin vertailumaistamisia ja muuta, ja sitten ei yhtäkkiä huomattukaan sitä eroa, kertoo seurakuntasihteeri Heta Laurell Helsingin tuomiokirkkoseurakunnasta.

Kahviloissa reilun kaupan kahvibuumi on jo hiipumassa.

- Kyllä sitä menee päivittäin - ei niin paljon kuin oman tarjoilijaurani alkuvaiheessa. Silloin se oli selkeästi sellainen tuote, mitä kysyttiin, kertoo vuorovastaava Pihla Heinonen Café Engelistä.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 25.07.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme