Mainos
Mainos

Kaupunkiarkeologit saivat lisäaikaa Turussa

Kaupunkiarkeologiset tutkimukset Turussa Åbo Akademin päärakennuksen tontilla jatkuvat joulukuun puoleen väliin saakka. Käsin tehtävät kaivaukset uhkasivat keskeytyä, kun tontille rakennettavan toimistorakennuksen paalutustyöt aloitettiin pari viikkoa sitten.

Turun maakuntamuseon tutkijan Ari Pihlmanin mukaan aika riittää tontin länsiosan dokumentoimiseen pohjasaveen saakka. Tontin toisen laidan kaivaukset tehtiin loppuvaiheessa koneellisesti ja maa-aines tutkitaan ensi keväänä. Keväällä aloitetuissa kaivauksissa on saatu arvokasta tietoa keskiaikaisesta kaupunkiarkkitehtuurista ja -kulttuurista. Alueella on työskennellyt seitsemän arkeologia ja kolmisenkymmentä kaivajaa.

Kesän huono sää ja alkutalven pakkaset viivästyttivät kaivausten aikataulua. Kun paalutustyöt alkoivat, vetosivat arkeologiset seurat ja yksityiset kansalaiset Åbo Akademin säätiöön tarvittavan lisäajan saamiseksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme