Mainos
Mainos

Kaupunkien kadut muuttuivat lauantaina kirpputoreiksi

Siivouspäivä saatetaan mieltää monessa kodissa ikäväksi ja pesuaineelta maistuvaksi pakkopullaksi, mutta eilen lauantaina siivouksen pariin oikein hakeuduttiin.

Parin kaveruksen ideasta alkunsa saaneen Siivouspäivän tarkoituksena on saada ihmiset siivoamaan rojut kaapeistaan ja muuttamaan kaupungit kirpputoreiksi.

Toisen kerran järjestetty tapahtuma keräsi innokkaita myyjiä ympäri Suomea.

– Meillä on tänään ollut 800 myyntipaikkaa ympäri Suomea yli kolmellakymmenellä paikkakunnalla, joten tälle oli tarvetta, riemuitsee Jaakko Blomberg, yksi Siivouspäivän tuottajista.

Idea syntyi Blombergin mukaan siksi, etteivät tavalliset kirpputorit tunnu sopivan kaikille.

– Suomessa ei ollut ennen helppoa ja maksutonta mahdollisuutta laittaa vanhoja esineitä kiertämään ja vielä tienata siitä, Blomberg kertoo.

Lapsille oma myyntipiste

Helsingin keskustassa Siivouspäivän yhteyteen oli järjestetty myös Lasten kirpputori. Oman myyntikojunsa Örk-shopiksi nimennyt parivaljakko, Mati Mantu ja Kosmo Väinölä, olivat tienanneet iltapäivällä jo 80 euroa.

– Me myydään vanhat lelut pois, koska ei 10-vuotiaat enää leiki. Aiomme säästää kaikki rahat. Kun tulee jotain mitä me todella kovasti halutaan, niin sitten vasta tuhlataan, Väinölä painottaa.

Siivouspäivä järjestetään kahdesti vuodessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme