Mainos
Mainos

Kaupunkien saasteet vähentyneet

Kaupunkien ilmanlaatu on parantunut reilussa kymmenessä vuodessa autojen pakokaasujen puhdistumisen myötä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan perinteisiä saasteita on ilmassa selvästi vähemmän kuin 1990-luvun puolivälissä. Ilmassa on nyt vähemmän typen oksideja, hiilimonoksidia ja haisevia rikkiyhdisteitä.

Ilmanlaadun paranemiseen on vaikuttanut etenkin liikenteen pakokaasujen puhdistuminen katalysaattoriautojen myötä. Kehityksen uskotaan jatkuvan lähivuosina dieselautojen yleistymisen ja päästömääriä sääntelevien standardien ja tekniikoiden ansiosta.

Katupöly vaivaa kaupunkilaisia kuitenkin edelleen keväisin 1990-luvun malliin. Ilmatieteen laitos havaitsi kaupunkien mittausasemilla keskimäärin kuusi vaikeaa katupölypäivää vuodessa.

Ilmatieteen laitos analysoi yli 120 pitkäkestoista ilmanlaadun mittaussarjaa 41 pisteestä eri puolilta Suomea.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot