Mainos
Mainos

Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmaston ystäville (Kirjoittajat: Tuuli Kaskinen, Outi Kuittinen, Saija-Riitta Sadeoja, Anna Talasniemi)

Arvio: Päivi Mäki-Petäjä

(Teos)

Mietin etukäteen, jaksanko lukea yksityskohtaista tietoa eri ruoka-aineiden ilmastovaikutuksista. Jaksoin erittäin hyvin. Kirjan tekijät ovat onnistuneet pitämään asiaosuuden riittävän tiiviinä ja selkeänä. Päärooliin nousevat houkuttelevat reseptit. Kirjaa voikin lukea myös kiinnostavana reseptivalikoimana, jos ilmastoasiat eivät satu kiinnostamaan.

Kirjan kuvitus on raikas ja onnistunut. Annoskuvien rinnalla vaihtelua tuovat kivat tilannekuvat.

Kirjan jaottelu vuodenaikojen mukaan on toimiva ratkaisu. Lukijan on helppo etsiä juuri kyseiseen vuodenaikaan sopivia raaka-aineita ja reseptejä. Reseptit itsessään ovat kiinnostavia, koska käytössä on paljon myös tuntemattomampia raaka-aineita.

Jos kaipaa yksityiskohtaista tietoa eri raaka-aineiden ilmastovaikutuksista, ne löytyvät tiiviissä muodossa kirjan lopusta.

Parasta kirjassa on se, että se on samaan aikaan keittokirja, tietokirja ja hyvin kuvitettu selailuteos. Kirja todistaa myös sen, ettei ilmastoystävällinen ruokailu ole mitenkään vaikeaa. Onneksi myös turha ryppyotsaisuus loistaa poissaolollaan ja mukana on myös lihareseptejä.

Päivi Mäki-Petäjä on MTV3 uutisten ympäristötoimittaja. Työkseen hän tekee luonto- ja ympäristöaiheisia juttuja uutisiin ja Huomenta Suomeen. Myös aihepiiriä koskettava kirjallisuus kiinnostaa, mutta aikaa lukemiseen jää harmittavan vähän.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme