Mainos
Mainos

Kävelykaduille valmistellaan liikennesääntöjä

Kävelykatuja perustetaan yhä enemmän. Monet kaupungit ovat jo ehtineet toivoa ministeriöltä kävelykatuja koskevia sääntöjä.

Kävelykaduille valmistellaan omia liikennesääntöjä ja liikennemerkkiä. Liikenneministeri Leena Luhtanen (sd.) kertoi asiasta perjantaina vastatessaan kansanedustajan kirjalliseen kysymykseen.

Liikenneministeriö valmistelee tieliikennelain muutoksen tämän vuoden loppuun mennessä. Kävelykatusäännöt ja uusi merkki on määrä saada käyttöön ensi keväänä. Merkin ulkonäkö lähtee melko lailla puhtaalta pöydältä, sillä sille ei ole olemassa mitään kansainvälistä standardia. Erilaisia kävelykatumerkkejä on käytössä mm Ruotsissa, Tanskassa ja Saksassa, kertoi liikenne- ja viestintäministeriön vanhempi hallitussihteeri Anna-Liisa Tarvainen.

Kaupunkien keskustoihin on viime aikoina perustettu yhä enemmän kävelykatuja. Liikenteelle ei ole mitään omia säännöksiä, eikä kävelykatua ole määritelty laissa. Liikennemerkkijärjestelyt vaihtelevat eri kaupungeissa ja ovat monin paikoin vaikeaselkoisia. Monet kaupungit ovat toivoneet ministeriöltä sääntöjä kävelykaduille.

Lainsäädännöllä on tarkoitus määritellä mm, kuka saa kävelykadulla kulkea ja kuka väistää ketä. Tulossa olevat liikennesäännöt koskevat ajoneuvoliikenteen rajoittamista ja pyöräilyä kävelykadulla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme