Mainos
Mainos

Kävelykaduille valmistellaan liikennesääntöjä

Kävelykatuja perustetaan yhä enemmän. Monet kaupungit ovat jo ehtineet toivoa ministeriöltä kävelykatuja koskevia sääntöjä.

Kävelykaduille valmistellaan omia liikennesääntöjä ja liikennemerkkiä. Liikenneministeri Leena Luhtanen (sd.) kertoi asiasta perjantaina vastatessaan kansanedustajan kirjalliseen kysymykseen.

Liikenneministeriö valmistelee tieliikennelain muutoksen tämän vuoden loppuun mennessä. Kävelykatusäännöt ja uusi merkki on määrä saada käyttöön ensi keväänä. Merkin ulkonäkö lähtee melko lailla puhtaalta pöydältä, sillä sille ei ole olemassa mitään kansainvälistä standardia. Erilaisia kävelykatumerkkejä on käytössä mm Ruotsissa, Tanskassa ja Saksassa, kertoi liikenne- ja viestintäministeriön vanhempi hallitussihteeri Anna-Liisa Tarvainen.

Kaupunkien keskustoihin on viime aikoina perustettu yhä enemmän kävelykatuja. Liikenteelle ei ole mitään omia säännöksiä, eikä kävelykatua ole määritelty laissa. Liikennemerkkijärjestelyt vaihtelevat eri kaupungeissa ja ovat monin paikoin vaikeaselkoisia. Monet kaupungit ovat toivoneet ministeriöltä sääntöjä kävelykaduille.

Lainsäädännöllä on tarkoitus määritellä mm, kuka saa kävelykadulla kulkea ja kuka väistää ketä. Tulossa olevat liikennesäännöt koskevat ajoneuvoliikenteen rajoittamista ja pyöräilyä kävelykadulla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot