Mainos
Mainos

Käytön laillistajia muillakin kuin vihreiden listoilla

Osa liberaalien, vasemmistoliiton ja SKP:n ehdokkaista kannattaa huumeiden käytön laillistamista ja kannabiksen käyttöä.

Suomen kannabisyhdistys on koonnut internetsivuilleen eduskuntavaaliehdokkaiden kannat huumeiden käytön laillistamisesta ja kannabiksen käytöstä.

Joukossa on vihreitä, mutta myös liberaalien, vasemmistoliiton ja SKP:n ehdokkaita oli kertynyt listalle.

Esimerkiksi Helsingin vaalipiirissä kannabiksen kotikasvatuksen sallimista kannattavat listan mukaan liberaalien Simo Hämäläinen sekä Vasemmistonuorten puheenjohtaja Paavo Arhinmäki. Vihreistä helsinkiläisistä käytön sallimista kannattavat nuorisojärjestön puheenjohtaja Markus Drake sekä Kimmo Helistö.

Varsinais-Suomessa dekriminalisointia kannattavat listan mukaan ainakin liberaalien Markus Jansson ja Ari Keihäs, sekä SKP:n Marko Korvela ja Kristian Mäenpää.

Pohjois-Karjalassa vasemmistoliiton Anni Järvinen kannattaa myös kotikasvatuksen laillistamista ja hallussapidon dekriminalisointia.

-Kannabiksen kotikasvatus tulee ehdottomasti laillistaa! Pienen määrän hallussapito tai esim. festareilla rauhanomaisesti pössyttely ei saa sen vähäisen haitan vuoksi johtaa rangaistuksiin. Poliisien ei kannata uhrata resurssejaan pilvenpolttelijoihin, vaan todelliseen ongelmaan, kovien huumeiden käytöön, kirjoittaa Järvinen.

Kotikasvatuksen omaan käyttöön sallisivat Pirkanmaalla myös vihreiden varapuheenjohtaja Rosa Meriläinen sekä vihreiden ehdokas Oras Tynkkynen.

Suomen kannabisyhdistyksen puheenjohtaja Timo Larmela korostaa, että yhdistyksen lista on avoin kaikille, myös vastakkaisia kantoja edustaville kansanedustajaehdokkaille.

Kannabisyhdistys kiistää olevansa kytköksissä vihreään liittoon. Yhdistys ilmoittaa olevansa poliittisesti sitoutumaton järjestö, jonka tarkoituksena on "kannabiskieltolain" kumoaminen sekä keskustelun edistäminen kannabiksen käytöstä ja suomalaisesta huumepolitiikasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme