Mainos
Mainos

KD pettyi krusifiksikieltoon

Kristillisdemokraatit ovat pettyneitä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuoreeseen päätökseen, jonka mukaan krusifiksit italialaiskouluissa ovat uskonnonvapauden vastaisia.

Puolueen mielestä tuomioistuimen ratkaisu on huolestuttava ja heijastaa pyrkimystä kieltää kristillinen kulttuuritausta osana maanosamme perinteitä.

- Länsimaista kulttuuria, sivistystä ja yhteiskuntaelämää olisi mahdotonta ymmärtää ilman ymmärrystä kristinuskosta. Tässä mielessä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisu on huolestuttava ja heijastaa pyrkimystä kieltää kristillinen kulttuuritausta osana maanosamme perinteitä, puolue sanoo kannanotossaan

KD:n puoluehallitus painottaa, että yksi perustavista oikeuksista Euroopassa on oikeus uskontoon ja sen ulkoisiin symboleihin.

Puolue katsoo, että lainsäädäntö uskonnonvapaudesta tulkitaan kuitenkin nykyään korostetusti vapauteen uskonnosta ja uskonnon ulkoisista tunnusmerkeistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme