Mainos
Mainos

Kehäradalla louhitaan jo ajotunneleita

Helsinki-Vantaan lentokentälle rakennettavan Kehäradan rakennus on edennyt ajotunneleihin.

- Tällä hetkellä tehdään ajotunnelilouhintaa. Tämä projekti sisältää noin 500 metriä tunnelinlouhintaa ja kallionlujitustöitä siellä tunnelissa, sanoo työpäällikkö Tero Hynninen YIT:ltä.

- Ajotunnelithan valmistuvat syyskuun alussa ja sen jälkeen on tarkoitus, että me käynnistämme tämän ratatunneleiden louhintatyöt kolmessa paikassa: täällä Ruskeasannassa, lentokentällä ja Aviapoliksessa, kertoo Kehärata-hankkeen projektipäällikkö Maija Salonen.

Rakentajan mukaan Kehärata on tärkeä projekti myös työpaikkojen kannalta.

- Kallionrakentajat tarvitsevat tällä hetkellä töitä ja meilläkin on ollut tässä lomautettuna väkeä vielä alkukesästä. Nyt tietenkin kesälomat auttoivat vähän, mutta syksyllä on isoja projekteja loppumassa ja sinne tarvitaan töitä, arvioi työpäällikkö Hynninen.

18 kilometriä pitkä Kehärata kulkee tunnelissa 8 kilometrin matkan. Rata valmistuu viiden vuoden kuluttua, jolloin Helsinki-Vantaan lentokentälle pääsee raiteita pitkin suoraan Helsingin keskustasta puolessa tunnissa.

Kehäradan on arvioitu maksavan 590 miljoonaa euroa. Rahoituksen hoitavat valtio ja Vantaan kaupunki.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme