Mainos
Mainos

Kehäradan rakentaminen voi alkaa 2008

Kehäradan ensimmäinen asema rakennetaan Leinelään, jonka asemakaava on valmis ensi keväänä.

Vantaalla Kehäradan rakentamisen arvioidaan alkavan vuonna 2008. Liikenteelle rata saataneen kolme vuotta myöhemmin.

Sekä Vantaan kaupunki että Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta YTV ovat tyytyväisiä hallituksen eiliseen päätökseen aloittaa neuvottelut rakentamisesta mahdollisimman pian.

- Ratahallintokeskus ja Vantaa aloittavat neuvottelut kustannusten jaosta välittömästi. Ensimmäinen keskustelu käydään jo perjantaina, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kimmo Kiljusen mielestä valtion kanssa neuvottelupöytään pitäisi Vantaan lisäksi saada myös Helsinki, joka hyötyy Kehäradan tuomasta junayhteydestä lentokentälle ja edelleen pääradalle. Valtion osuuden Kiljunen arvioi olevan yli 400 miljoonan euron Kehäratahankkeesta 60-80 prosenttia.

Apulaiskaupunginjohtaja Martti Lipponen on Kiljusta varovaisempi eikä halua vielä keskustella rahoituksen jakautumisesta. Osuudet selvinnevät tammikuun loppuun mennessä, kun liikenne- ja viestintäministeriön työryhmän on määrä ottaa kantaa radan rakentamisvaihtoehtoihin.

"Valtakunnallinen kaupunkirata"

Lipposen mukaan Kehäratahanke on tavallista kaupunkirataa monimutkaisempi.

- Olenkin käyttänyt tästä termiä valtakunnallinen kaupunkirata, sillä sen vaikutukset ulottuvat Tuusulaan ja Nurmijärvelle asti, Lipponen selittää.

Vantaalla neuvottelupäätös merkitsee myös uuden, radan varteen sijoittuvan kaupunginosan rakentamisen aloittamista. Marja-Vantaan osayleiskaava on hyväksytty jo kesäkuussa, ja myös Kehäradan yleissuunnitelma on valmis. Kiljunen uskoo, että vajaan kymmenen vuoden kuluttua Marja-Vantaalla asuu jopa 35 000 ihmistä.

Kaikkiaan kilometrin päähän radasta on tulossa noin 50 000 asukasta. Kehäradan ensimmäinen asema rakennetaan Leinelään, jonka asemakaava on valmis ensi keväänä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme