Mainos
Mainos

Kehäradan rakentamisesta selvitys

Niin sanottu Marja-rata toisi junayhteyden muun muassa Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Helsingin keskustan välille.

Kehäradan eli Marja-radan rakentamisesta tehdään selvitys. Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut työryhmän, joka laatii ehdotuksen Kehäradan valmistelun jatkotoimista. Työryhmän toimikausi kestää ensi vuoden tammikuun loppuun.

Tarkoituksena on selvittää muun muassa Kehäradan kustannuksia, vaikutuksia ja liikennöinnin periaatteita. Kehärata yhdistäisi pääradan ja Martinlaakson radan aluekeskukset Helsinki-Vantaan lentoasemaan ja Helsingin keskustaan.

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen korostaa, että ruuhkautuvalla pääkaupunkiseudulla on syytä kehittää nimenomaan joukkoliikenneyhteyksiä.

- Kehärata tuo toteutuessaan uusia mahdollisuuksia pääkaupunkiseudun asuntotuotannolle ja maankäytön tehostamiselle. Lisäksi se tarjoaa kipeästi kaivatun raideyhteyden lentoasemalle, Huovinen sanoi.

Liikenneinfrastruktuurin ministerityöryhmän raportissa Kehärata on sijoitettu vuosina 2008-2013 aloitettavien hankkeiden joukkoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot