Mainos
Mainos

Kehittämishankkeiden työllistävä vaikutus heikko

Maaseudun kehittämishankkeet ovat työllistäneet ilmoitettua vähemmän. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan uusien työpaikkojen todellinen työllistävyys on alle puolet virallisten seurantatietojen luvuista.

Suomen maaseutua

Tarkastusvirasto selvitti maaseudun kehittämishankkeiden työllisyysvaikutuksia EU:n tavoite 5b-ohjelma-alueella. Kyselystä ilmeni, että alkuperäisistä 22 000 työpaikan tavoitteista saavutettiin henkilötyövuosina mitattuna alle viidesosa.

Tarkastusvirasto arvostelee maa- ja metsätalousministeriön työllistävyystietoja siitä, ettei niitä varmisteta ja päivitetä. Työpaikkatietoja on kuitenkin käytetty valtion talousarvioesityksissä menojen perusteluina. Siksi tietojen oikeellisuuteen ja ajantasaisuuteen olisi viraston mukaan syytä kiinnittää nykyistä enemmän huomiota.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot