Mainos
Mainos

Kehitysministeri kaipaa kehitysmaiden verotukseen lisää huomiota

Kehitysministeri Pekka Haavisto (vihr.) haluaisi painottaa verotusasioiden merkitystä kehitysyhteistyössä.

Haavisto sanoo STT:n haastattelussa, että kehitysmaiden auttamiseen mietityt maailmanlotto- tai pörssiveromallit ovat vaikeasti toteutettavissa. Hänen mielestään realistisempi tie olisi kehitysmaiden omien veromallien ja veronkannon kehittäminen, missä Suomikin voisi auttaa osaamisellaan.

Haavisto korostaisi myös ammattiyhdistysten toiminnan ja turvaamista kehitysmaissa. Ministerin mukaan Suomi pärjää noin miljardin euron vuosittaisella kehitysyhteistyöpanostuksellaan eurooppalaisessa vertailussa kohtuullisesti.

– Ollaan parhaassa kolmanneksessa, ei ihan kärjessä, mutta ei kuitenkaan ihan rupusakkia.

Merkittävänä apuna on ollut nykyhallituksen luova ratkaisu, jonka mukaan päästökauppatuloja voidaan käyttää sopiviin kehitysyhteistyöhankkeisiin.

– Päästökauppatulothan ovat merkinneet esimerkiksi kuluvana vuonna noin 55 miljoonan euron lisäpottia kehitysyhteistyöhön, se ei ole vähän, hän muistuttaa.

Suomen julkinen kehitysyhteistyö vuonna 2013 oli yhteensä 1173 miljoonaa euroa. Varsinaisen kehitysyhteistyön osuus oli 934,2 miljoonaa euroa.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot