Mainos
Mainos

Kehitysvammaisille koteja laitospaikkojen sijaan

Kehitysvammaisille aiotaan rakentaa koteja laitospaikkojen sijaan. Tavoitteena on rakentaa seuraavan viiden vuoden aikana laitoksista tai lapsuudenkodista muuttaville kehitysvammaisille yhteensä noin 3 600 asuntoa.

Hallituksen torstaina hyväksymällä ohjelmalla vauhditetaan kehitysvammaisten laitoshoidon vähentämistä.

Laitoshoidosta muuttaville kehitysvammaisille ohjelma lupaa noin 1 500 asuntoa ja lapsuudenkodista muuttaville aikuisille kehitysvammaisille noin 2 100 asuntoa. Jos tämä tavoite toteutuu, laitospaikat vähenisivät nykyisestä 2 000 pitkäaikaislaitospaikasta noin 500 paikkaan.

Peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) muistuttaa, että kehitysvammaiset tarvitsevat asunnon lisäksi myös palveluja, jotta itsenäinen asuminen on mahdollista.

Ohjelma on valmisteltu ympäristöministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön yhteistyönä. Tukea asuntojen rakentamiseen tulee Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen investointiavustuksista sekä Raha-automaattiyhdistykseltä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot