Mainos
Mainos

Kehitysvammaisten palvelut asiakastileille

Kehitysvammahuollon painopiste on siirtymässä kuntayhtymistä kuntiin. Kehitysvammaliitto ja Stakes ovat suunnitelleet laskentamallin, jonka avulla kunnat voivat varmistaa voimavarojen oikean käytön.

Laskentamalli valmistuu tämän vuoden lopulla. Siinä kirjataan kehitysvammaisten saamat palvelut henkilökohtaisille asiakastileille. Palvelujen tuottajat siirtävät tilitiedot asiakaskohtaisesti kunnan ylläpitämään asiakasrekisteriin.
Tutkija Timo Karjalainen sanoo mallin muistuttavan tapaa, jolla hankitut työeläkkeet rekisteröidään. Se oli kehitettävä, kun kuntien taloustilanne kiristyi. Malli antaa välineitä, joilla voidaan varmistaa palvelujen laatu ja tarkkailla työntekijöiden työmäärää.

Kehitysvammaliiton jäsenet ovat pääasiassa kehitysvammapalveluja tuottavia kuntia ja muita yhteisöjä.
Liiton valtakunnalliset opintopäivät alkoivat tänään Turussa. Niille osallistuu yli 500 kehitysvammahuollon ja kuntien työntekijää sekä kehitysvammaisia ja heidän omaisiaan. Laskentamallia esiteltiin päivillä. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme