Mainos
Mainos

Kehitysyhteistyö osa Suomen ulkopolitiikkaa

Kehitysyhteistyö on osa Suomen ulkopolitiikkaa ja tarkoitettu vain väliaikaiseksi toiminnaksi suhteessa avun saajamaihin, sanoi kehitysyhteistyöministeri Pekka Haavisto Helsingissä tänään Paasikivi-seurassa.

Haaviston mukaan kansainvälisen poliittisen ympäristön viimeaikaiset muutokset ovat vaikuttaneet myönteisesti Suomen asemaan.

Turvallisuutemme on vahvistunut ja mahdollisuutemme vaikuttaa laajentuneet EU-jäsenyyden myötä. Muutokset heijastuvat myös Suomen kehitysyhteistyöhön.

Haavisto painotti, että Suomen kehitysyhteistyön lähtökohta on aktiivinen tuki vastaanottajamaan kehitykselle. Hänen mukaansa on kuitenkin selvää, että Suomen on voitava reagoida myös kielteiseen poliittiseen kehitykseen ja että avun ehdollistaminen on kehitysyhteistyön nykypäivää.

-Hyvä hallinto ja ihmisoikeudet eivät enää ole maan sisäisiä asioita. YK:n ihmisoikeuksien julistuksen mukaan ihmisoikeudet ovat yleismaailmallisia ja jakamattomia, totesi Haavisto.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme