Mainos
Mainos

Kehitysyhteistyön välitavoitteeksi 0,4 prosenttia BKT:sta

Hallitus pyrkii siihen, että kehitysyhteistyörahojen osuus nostetaan YK:n suosittelemaan 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Välitavoite on 0,4 %.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta käsitteli tänään alustavasti kehitysyhteistyörahojen tulevaisuutta. Asia jäi kuitenkin vielä pöydälle. Alustavasti on kuitenkin asetettu välitavoitteeksi, että kehitysyhteistyörahojen osuus nousee 0,4 prosenttiin. Lopullisena tavoitteena on YK:n suosittelema 0,7 prosenttia. Mitään aikatavoitetta ei kuitenkaan ole tehty.

Valtiovarainministeriön laskelmien mukaan osuus olisi tänä vuonna 0,348 prosenttia bruttokansantuotteesta. Ulkoministeriön kehitysyhteistyöosaston laskelmien mukaan osuus oli viime vuonna 0,338 prosenttia.

EU:ssa on sovittu, että jäsenmaissa asetetaan tavoitteeksi YK:n suosittelema 0,7 prosenttia. EU pyrkii yhtenäiseen kantaan, joka voitaisiin esittää maaliskuun lopussa Meksikon Monterreyssa kehitysyhteistyön alalla pidettävässä huippukokouksessa. Suomen tavoitteen kohtalo riippuu paljolti siitä, mitä maaliskuussa pidettävässä hallituksen kehysriihessä asiasta sovitaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot